úterý 30. prosince 2008

Pálky, písek a síť. Začíná mistrovství v plážovém tenisu

Praha - Bosé nohy se zaboří do písku, hráči nadhodí míč, a pošlou ho přes síť na druhou stranu kurtu - raketou.
České vyznavače plážového tenisu, což je směsice plážového volejbalu, badmintonu a klasického tenisu, čeká ode dneška v Praze teprve druhý ročník mistrovství republiky.
V Česku se plážový tenis začal hrát loni podle amerických pravidel. Ve Spojených státech se hraje s klasickými tenisovými raketami, ale s podhuštěnými tenisovými míči. Podle evropských pravidel se však hráči trefují do míčů "přerostlými" pálkami původně určenými na stolní tenis.
Největší hvězdou mezinárodního mistrovství republiky bude Alex Mingozzi z Itálie, který letos vyhrál všechny důležité turnaje, a to včetně světového šampionátu.
Podle prezidenta České asociace plážového tenisu Edvarda Kožušníka dorazí i špičkoví hráči a hráčky z Austrálie, Německa, Španělska či Portugalska. Chybět nebude ani úřadující vicemistr Evropy Jan Písecký, který se počátkem srpna spolu s Dagmar Denkovou probil v italském Riccione do finále v kategorii smíšených dvojic.
Tuzemský šampionát začíná dnes v areálu Tenis Kapitol v Michli na vyhřívaném písku, na Silvestra se pak mohou příznivci přijít zdarma podívat dopoledne na semifinálové a odpoledne na finálové zápasy.

Žádné komentáře: