pátek 25. dubna 2008

Elita plážáku na Štvanici

Tenisový areál v Praze na Štvanici bude brzy patřit plážovému volejbalu. Už ve čtvrtek v noci sem dopraví pět vlaků 1500 až 1700 tun písku.

Do té doby musí být připraveny čtyři kurty a jeden tréninkový. "Budeme mít 48 hodin na to, abychom celý areál předělali na beachvolejbalovou Štvanici," řekl Vladimír Šafařík, ředitel České sportovní, která je promotérem akce.

Písek, který bude shozen z vlaků přímo na tento pražský ostrov, bude přivezen z Provodína na Českolipsku. Písek už tu zůstane pro chystaný beachtenisový areál na Štvanici. Celé to vyjde řádově na miliony korun.

Světový okruh v plážovém volejbalu do Česka zavítá poprvé a v Praze se představí všichni nejlepší hráči současnosti. Pro beachvolejbalisty vrcholí boj o body do žebříčku, důležité pro kvalifikaci na olympijské hry. "Na startovní listině je momentálně 106 týmů, a pokud všechny přijedou, bude to nejhojněji obsazený turnaj FIVB," řekl hráč plážového volejbalu Petr Beneš, jehož bratr Josef je ředitelem turnaje.

Vzhledem k počtu startujících se v úterý před kvalifikací turnaje odehraje na Strahově takzvaná country kvóta, protože z každé země mohou v turnaji hrát maximálně čtyři dvojice.

Stránky turnaje: www.beachpragueopen.cz

Zdroj: ČTK

Žádné komentáře: