středa 28. července 2010

Na světové túře v plážáku jsou naši úspěšní

Předposlední etapa prestižní BTM Tour se přesunula na jih Itálie do městečka Santa Maria di Castellabate. Turnaj se konal na malebné pláži vklíněné mezi středověké památky.

Český tým Pavel Řádek lukáš Mrňavý narazil ve čtvrtfinále na jedny z největších nadějí italského beachtennisu Lucu Carliho a Maria Capelettiho. Zápas s pozdějšími finalisty však prohrál lehce ve dvou setech. V semifinále si po české dvojici poradil také snadno s mistry Evropy a vítězi letošního pražského turnaje Prague BT Open Fabiem Fellisatim a Andreou Fiochim. Finálové utkání mezi Capeletti/Carli a úřadujícími mistry světa Lucou Meliconim a Alanem Maldinim bylo opravdovým vrcholem turnaje a přitáhlo velké množství diváků, kteří se bavili neuvěřitelnými výměnami a doprovodnou show. O vítězi rozhodlo větší množství zkušeností a trocha štěstí v závěru. Po tiebreaku ve třetím setu se z trofeje radovala dvojice Meliconi/Maldini.

V ženské části turnaje došlo k velkému překvapení. Na úkor favorizované dvojice Spazzolli/Bachetta postoupily do finále d Ellia/Visani. Toto vítězství jim dodalo sebevědomí i do finále, které vyhrály ve třech setech nad Bonnadonna/Brigantti.

Žádné komentáře: