pondělí 2. srpna 2010

Mingozzi/Marighella šťastnými vítězi v Alba Adriatice

Světová série v beachtennisu zavítala do Alby, kde se konala její poslední etapa. Začátek turnaje provázelo deštivé počasí. Špatné počasí předznamenalo nepřívětivý los pro český pár, který se opět utkal s finalisty z Tirrenie Bertolinim a Beninim. Češi po vyrovnaném průběhu nevyužily šance při breakbolech a shodách a ve dvou setech soupeřům nakonec těsně podlehli.


Turnaj měl nejsilnější možné obsazení.

V semifinále se utkali aktuální mistři světa Meliconi/Maldini a bývalou světovou jedničkou Tazzarim s Garavinim. Tazzari/Garavini si vítězstvím 2:0 na sety zajistili účast ve finále, ve kterém na ně již čekal momentálně asi nejlepší světový pár Mingozzi/Marighella, kteří celkem hladce přešli přes stále ještě aktuální mistry Evropy Fellissatti/Fiochi. Finálový zápas servíroval beachtennis v tom nejlepším možném balení. Naprosto vyrovnaný první set pro sebe ukořistil Mingozzi/Marighella v tiebreaku 7:6. Další set sliboval stejné drama, ovšem v prvním gamu druhého setu se nešťastně při smeči zranil Paolo Tazzari a zápas museli skrečovat.

I ženská část turnaje měla nejsilnější možné obsazení. Z vítězství se radoval pár Brighanti/Oliviera, které v repríze finále mistrovství světa porazily pár Bachetta/Spazzolli 6:3 ve třetím setu.

Světová série BTM Tour 2010 nabídla špičkový beachtennis s dobrými výkony českého páru Řádek/Mrňavý a už teď se můžeme těšit na následující ročník světové série BTM Tour 2011.

Žádné komentáře: